Хилари Клинтън ще посети България в началото на февруари

Американският държавен секретар Хилари Клинтън ще посети следващата седмица Германия и България, съобщи Франс прес, като се позова на говорителя на Държавния департамент.

В Германия Клинтън ще участва в Конференцията по въпросите на сигурността в Мюнхен, където ще пристигне на 3 февруари. В България тя ще кацне на 5 февруари, уточни говорителят на Държавния департамент Виктория Нюланд.

В Мюнхен Клинтън ще говори пред делегатите на 48-та Конференция по сигурността, която по традиция събира лидери от цял свят. Тя ще подчертае важността на трансатлантическите връзки и после ще проведе редица двустранни срещи.

Клинтън ще посети България по покана на външния министър Николай Младенов. В рамките на посещението си държавният секретар на САЩ ще се срещне с президента Росен Плевнелиев, с министър-председателя Бойко Борисов и министри от кабинета, се посочва в съобщението. Основните теми на разговорите ще бъдат двустранното сътрудничество, ситуацията в Близкия Изток, Югоизточна Европа и приноса на България в Афганистан.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?