Хилари Клинтън в центъра на ново разследване на ФБР

Хилари Клинтън

Министерството на правосъдието в САЩ е започнало ново разследване срещу фондацията на семейство Клинтън с цел да се изясни дали тя е получавала пари от спонсори в замяна на политически услуги или е извършвала други незаконни дейности в периода, когато Хилари Клинтън беше държавен секретар на САЩ, съобщава електронното издание "Хил", цитирайки източници от правораздавателните органи и неназован свидетел.

Агенти на ФБР са започнали разследването от Литъл Рок - столицата на щата Арканзас - мястото, откъдето тръгна политическата кариера на Бил и Хилари Клинтън и бе основана тяхната фондация. Очаква се разследването да продължи през близките седмици.

Според представители на администрацията ФБР се опитва да изясни дали съпрузите Клинтън са обещавали и предоставяли политически отстъпки в замяна на благотворителна дейност и дали донорите на фондацията са обещавали да наливат пари в нея в замяна на постигане на определени правителствени цели. Разследването трябва също така да изясни дали необлагаеми с данъци активи на фондацията не са били привеждани на лични сметки и дали те не са били използвани за лични цели.

"Хил" цитира неназован свидетел, разпитан от ФБР в рамките на разследването, според когото на този етап то се фокусирало върху това дали донорите на благотворителните инициативи на семейство Клинтън са се радвали на благосклонно отношение от администрацията на президента Барак Обама.

Споделяне

Още от Свят