“HILD България” се видя мишена на застрашени бизнес интереси

“HILD България” се видя мишена на застрашени бизнес интереси

HILD България” обяви, че ще предприеме всички позволени от закона средства, за да защити както доброто си име на компания, която извършва социално отговорен бизнес, така и човешкото достойнство на своите настоящи и бъдещи клиенти и правото на личен избор. Повод за откритото писмо до медиите на изпълнителния директор Диляна Георгиева са авторски публикации и интервюта на гражданина Георги Сапунджиев, “чиято цел е да хвърлят сянка на съмнение и уронят престижа на HILD България”.

“HILD България” ЕООД и “HILD Асет България” ЕАД са регистрирани и извършват дейност в България съгласно вътрешното законодателство, посочват от компанията, която още със стартирането на дейността си бе взета на прицел от “активния гражданин” Г. Сапунджиев.

Особено възмутителни са обидните квалификации, които Сапунджиев отправя по отношение на хората над 65 години – “те са бедни и измъчени и трудно разсъждават”, а HILD България е пирамида, която “печели от смъртта”. “Според нас човек, който говори по този циничен начин за живота и разума на възрастните хора има ценностна система и разбирания, нямащи нищо общо с човешкия морал. А може би изпълнява нечия поръчка и защитава нечии интереси, които може би са застрашени от законно упражняваната дейност на HILD в България”, посочва Диляна Георгиева.

Тя припомня, че HILD България провежда политика на прозрачност в интерес на своите настоящи и бъдещи клиенти. “В подкрепа на това е обявеният безплатен телефонен номер 0800 19 300, личното ми участие в рекламния клип на HILD, както и интернет страницата www.hild.bg. Във всичките си публични изявления ние подчертаваме, че решението за включване в програмите “Златни години” и “Семейно благополучие” на компанията е доброволен и осъзнат акт от страна на възрастните хора над 65 години и техните семейства”, се казва в писмото.

За два месеца “HILD Асет България” ЕАД вече има сключени десетки договори с клиенти над 65 години. Всички те са получили първоначалните си суми и гарантиран пожизнен доход за съответния месец, някои от тях обясниха и публично мотивите си да се включат в програмите на компанията.

“В условията на демокрация и свобода на словото всеки, в това число и Георги Сапунджиев, има правото на лична позиция и различен поглед, но само при условие, че е добре запознат с фактите и не обслужва нечии интереси”, казва Диляна Георгиева, изпълнителен директор на “HILD България”.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?