Хиляда лева глоба за майка, ударила чуждо дете в училище

Районният съд във Варна наложи 1000 лева глоба на майка, която ударила чуждо дете в училище и буйствала в класните стаи.

Случаят е от 13 март миналата година, когато жената отишла училището на дъщеря си заедно със своята племенница. Първоначално майката възнамерявала да се срещне с директора на училището по повод инцидент, възникнал по-рано същия ден, при който съученик ударил дъщеря ѝ.

След като не открила директора обаче, майката директно нахлула по време на час във физкултурния салон и пред целия клас ударила шамар и нанесла два ритника на четвъртокласника, който имал конфликт с детето ѝ.

Въпреки че преподавателят успял да я изведе от помещението, 33-годишната жена не напуснала сградата, а се отправила към една от класните стаи да търси обяснение от класната ръководителка.

В учебния кабинет подсъдимата започнала гневно да крещи на учителката, повдигала и блъскала в пода един от чиновете, разхвърляла тетрадки и учебници. Класната ръководителка излязла да поиска съдействие от помощник директорите и охранителя, но подсъдимата продължила да буйства, да се държи агресивно и да отправя обиди.

33-годишната майка е с чисто съдебно минало до момента. Освен наложената глоба тя трябва да плати и направените по делото разноски в полза на държавата.

Решението на съда подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?