Хиляда подписа в утеха на Борисов събраха негови поддръжници

Фенки на премиера с гербери в ръце го подкрепяха пред парламента, сн. БГНЕС

Около 1000 подписа в подкрепа на подалото преди ден оставка правителство на ГЕРБ са събрали 40-ината "самоорганизирали" пред парламента поддръжници на оттеглилия се премиер Бойко Борисов, съобщи в четвъртък БНР.

 

Целта на въпросната подписка била "да намали огорчението" на министър-председателя и той да остане на власт, уточняват демонстрантите, които вчера бяха окуражени лично от вътрешния министър Цветан Цветанов, който ги нарече "мили приятели".

 

Подписите в подкрепа на ГЕРБ се събират вече втори ден, като бе направен опит те да бъдат внесени в парламента, но се оказа, че поддръжниците на Борисов не са били номерирани и не се знае колко са всъщност.

 

Защитниците на правителството се организираха набързо във Фейсбук в сряда, след като премиерът обяви, че кабинетът му ще подаде оставка заради пролятата кръв на Орлов мост предишния ден.

 

Служители от държавната администрация сигнализираха медиите, че часове след оповестяването на тази новина масово са започнали да получават есемеси и имейли с призив да подкрепят Борисов, като заведат пред парламент дори близките и приятелите си.

Споделяне

Още от България