Хиляди германски туристи на Майорка преди Испания да е отворила границите си

Хиляди германски туристи на Майорка преди Испания да е отворила границите си

От следващия понеделник на 6000 германски туристи ще бъде разрешено да заминат за Майорка и други Балеарски острови край брега на Испания, съобщават испански медии, цитирани от ДПА.

Това ще стане две седмици преди официалното отваряне на границите на кралството, силно засегнато от епидемията от коронавирус.

След дълги преговори правителството в Мадрид одобри искането на Балеарските острови да изпълнят пилотен проект, съобщи в. "Паис" като цитира регионалното правителство в Палма де Майорка.

Този пилотен проект трябва да е репетиция за наплива от туристи, очаквани, когато границите бъдат отворени на 1 юли.

Така ще се провери дали мерките за сигурност са работещи на летища и в хотели.

Германските туристи са били избрани, защото се смята, че във ФРГ епидемията е под контрол и е на равнище, сходно с това на Балеарските острови.

Майорка, който традиционно е най-предпочитан от германските туристи, се очаква да приеме 4000 гости през втората половина на юни.

На островите Менорка, Ибиса и Форментина ще пристигнат 2000 туристи.

Регионалният президент Франсина Арменгол и балерският министър на туризма Яго Негеруела ще обявят подробности по-късно във вторник.

Канарските острови също преговорят с Мадрид за сходен пилотен проект. До момента няма резултат, тъй като Канарските острови са определили "по-високи изисквания за сигурност", които включват тестове за коронавирус за всеки пристигащ, съобщава в. "Паис".

Споделяне

Още от Европа