Хиляди отидоха на 30-ата "Вечеря в бяло" на площад "Инвалидите" в Париж

Хиляди отидоха на 30-ата "Вечеря в бяло" на площад "Инвалидите" в Париж

Хиляди хора, облечени в бяло, изпълниха снощи площада на "Инвалидите" в Париж, за да участват в 30-ата "Вечеря в бяло" - огромен шикозен пикник "под знака на изкуството да се живее", предаде Франс прес.


На юбилейната "Вечеря в бяло" се събраха 17 000 души - два пъти повече от обикновено, от тях 6000 чужденци, дошли специално за случая в Париж, казаха организаторите, чиято цел е била да се постигне нов рекорд тази година. За няколко минути "вечерящите в бяло" се настаниха върху 33-те хиляди квадратни метра на площада, дълъг 500 метра, пред внушителната сграда със златен купол, където са погребани Наполеон Бонапарт и мнозина бележити французи.


Предишният рекорд бе през 2014 г., когато на вечерята в бяло отидоха 12 000 души и разстлаха покривките си на няколко парижки моста.


"Вечерящите в бяло" спазват стриктен протокол и имат задължението да не оставят никакви боклуци след угощението под открито небе, продължаващо до около полунощ. Строго забранени са твърдият алкохол и бирата. Участниците узнават в последния момент къде да се съберат. Те пристигат с бели кошници, бели сгъваеми столове и масички, бели чинии и покривки, бяло вино, вода и шампанско, и понякога дори със сребърни свещници, за да спазят френския стил на сервиране, посочва АФП.

Споделяне

Още от Европа