Хиляди пожелаха работата "човешка мишена" в британски пейнтбол парк

Хиляди пожелаха работата "човешка мишена" в британски пейнтбол парк

Най-големият оператор на пейнтбол парк във Великобритания спря да търси кандидати за позицията "човешка мишена", след като получи над 10 000 заявления за вакантното място, изискващо "относително висок праг на болка", предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Ю Кей пейнтбол" (UKPaintball) обяви на 2 януари, че хора от целия свят са проявили желание да се подложат на удари с топки боя, за да проверят колко боли.

Фирмата, която притежава 60 обекта в страната, съобщи, че дори хора от Канада, Индия и САЩ са кандидатствали за работата, за която е определена годишна заплата от 60 хил. долара.

Играч на ръгби, бивш войник, който има опит с оръжията и "асистент на бивш илюзионист, който веднъж почти е бил застрелян реално по време на фокус, който минал ужасно зле", са сред заявилите, че притежават качествата да бъдат човешка мишена.

По същество работата ще включва обстрелване на човека с всяка нова партида куршуми с боя, за да се гарантира, че са направени всички проверки за здравето и безопасността на клиентите, гласи обявата за работа.

Компанията предупреждава, че при изпълнение на задачата има малък риск от болка, дискомфорт и синини. Собственикът на компанията коментира в петък, че не са очаквали толкова много желаещи за позицията.

Пейнтболът (англ. paint - боя и ball - топка) е спортна игра, в която целта е противниците да бъдат "елиминирани" с помощта на специално оръжие, наречено маркер и стрелящо с топчета боя. Участниците носят специално облекло, на което се отпечатват боите от попаденията с топчетата.

Споделяне

Още от Общество

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?