Хипермаркетите обещаха "Истинска евтина Коледа"

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов очаква от търговските вериги да намалят цените на основните хранителни продукти за Коледа в подкрепа на организираната кампания "Истинската евтина Коледа". Това съобщиха във вторник от агроведомството след среща на Найденов с представители на хипермаркетите.

Не е било коментирано запазването на цените на десетте основни хранителни продукти и след края на обявената от тях тримесечна промоция. Търговията със стоките със замразени стойности обаче отчита ръст.

Като цяло търговските вериги са в доста голяма, дори жестока конкуренция, коментира Найденов. "Потреблението е свито, българският пазар е много малък, така че и те имат определен ресурс, в рамките на който могат да се разполагат. Но това, което потвърдиха в срещата, приемат идеята. Иначе всяка година се обръщам към търговските вериги, и то по празниците Коледа, Великден, да дадат възможност всъщност да се случи това чудо, което се случва в останалите страни - стоките да поевтиняват, а не да се увеличават", коментира агроминистърът.

Той посочи, че това се е случило миналите Коледа и Великден и разчита е сага да стане така, след като търговските вериги са декларирали подкрепата си.

Споделяне

Още от Бизнес

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?