Хийт Леджър погребан в тесен семеен кръг

Хийт Леджър погребан в тесен семеен кръг

Близки роднини, филмови звезди и стотици други опечалени присъстваха на погребалната служба за кинозвездата Хийт Леджър в родния му град Пърт в Австралия в събота. Самото погребение се състоя по-късно в изключително тесен семеен кръг, предадоха световните агенции.

28-годишната кинозвезда бе открит мъртъв преди две седмици в дома си в Ню Йорк, а съдебно-медицинската експертиза установи, че смъртта е настъпила по случайност след предозировка със сънотворни и болкоуспокояващи лекарства.

Бившата партньорка на Леджър актрисата Мишел Уилямс пристигна с черни очила и бяла рокля с дискретни черни орнаменти. Тя не бе придружавана от двегодишната им дъщеря с Леджър - Матилда. Подкрепяна бе от сестрата на актьора - Кейт.

Церемонията се състоя в “Пенрос колидж”, където е учил актьорът, службата бе открита с аборигенска погребална песен. Пред опечалените е говорила актрисата Кейт Бланшет, която също е с австралийски произход, както и Нийл Армфийлд, който е режисирал последния австралийски филм на Леджър – “Канди”, реализиран през 2006 г. Слово са произнесли също родителите и сестрата на кинозвездата.

Церемонията е била съпътствана от видеокадри на негови роли и лични моменти, които са били монтирани от семейството и негови приятели, предаде CNN. Звучали са песни на Боб Дилън, в чийто образ се превъплати Леджър в един от последните си филми – “Не съм там”, на “Бийтълс”, на Нийл Янг и парчето “Wish You Were Here” на “Пинк Флойд”.

Бащата на Леджър – Ким, обяви, че погребението ще е в изключително тесен кръг от не повече от 10 души, които са само роднини, и помоли репортерите за дискретност. Той заяви, че “моментът е изключително тъжен и ни е трудно да се справим”. Ким Леджър подчерта благодарността на семейството за съболезнованията и емоционалната подкрепа, която са получили от цял свят.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?