Хизбула и Ал Кайда си разменят тела на бойци на ливанско-сирийската граница

Хизбула и Ал Кайда си разменят тела на бойци на ливанско-сирийската граница

Ливанското шиитско движение Хизбула и сунитската джихадистка групировка Фатах аш Шам, доскорошен клон на Ал Кайда, започнаха размяна на тела на бойци, убити на ливанско-сирийската граница.

Това е първата фаза на споразумението за спиране на огъня в този район, което бе сключено след седмица сражения, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

Хизбула обяви в четвъртък спиране на офанзивата си срещу бившия клон на Ал Кайда в граничния регион Джуруд Арсал в Източен Ливан.

Девет тела на бойци на Фатах аш Шам ще бъдат разменени за тленните останки на петима бойци на Хизбула, съобщи официалната печатна медия на ливанската групировка.

Хизбула започна на 21 юли офанзива в Джуруд Арсал, планинска местност, където са се установили сунитски джихадистки групировки, дошли от съседна Сирия и където живеят в импровизирани лагери хиляди сирийски бежанци.

Споразумението за спиране на огъня предвижда също така бойците на свързаната с Ал Каида групировка да се изтеглят в сирийската провинция Идлиб, отбеляза Асошиейтед прес.

Споделяне

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?