"Хизбула" се похвали, че разполага с прецизни ракети

Хасан Насрала

Лидерът на "Хизбула" Хасан Насрала се похвали днес, че ливанската радикална групировка разполага с "много точни" ракети въпреки опитите на Израел да ѝ попречи да се сдобие с тях, предадоха ДПА и АП.

В телевизионно обръщение към привържениците си по случай мюсюлманския празник Ашура шейхът каза, че Израел вече осъзнава промяната в баланса на силите в региона. По думите на Насрала последните въздушни удари на Израел по Сирия, целящи да предотвратят доставките на тези оръжия е била неуспешна, защото те вече са били получени от "Хизбула".

Лидерът на групировката подчерта, че ракетите са "много точни" и добави, че ако Израел опита да нападне Ливан, "ще се срещна с участ и действителност, каквато не е очаквал".

Проиранската "Хизбула" оказва ключова подкрепа на режима на президента Башар ал Асад в седемгодишната гражданска война в Сирия. Израел възприема "Хизбула" като голяма заплаха за своите граници и често извършва въздушни удари по територията на Сирия, за да попречи на оръжейни доставки от Иран за ливанската групировка.

Споделяне

Още от Свят