"Хизбула" се похвали, че разполага с прецизни ракети

Хасан Насрала

Лидерът на "Хизбула" Хасан Насрала се похвали днес, че ливанската радикална групировка разполага с "много точни" ракети въпреки опитите на Израел да ѝ попречи да се сдобие с тях, предадоха ДПА и АП.

В телевизионно обръщение към привържениците си по случай мюсюлманския празник Ашура шейхът каза, че Израел вече осъзнава промяната в баланса на силите в региона. По думите на Насрала последните въздушни удари на Израел по Сирия, целящи да предотвратят доставките на тези оръжия е била неуспешна, защото те вече са били получени от "Хизбула".

Лидерът на групировката подчерта, че ракетите са "много точни" и добави, че ако Израел опита да нападне Ливан, "ще се срещна с участ и действителност, каквато не е очаквал".

Проиранската "Хизбула" оказва ключова подкрепа на режима на президента Башар ал Асад в седемгодишната гражданска война в Сирия. Израел възприема "Хизбула" като голяма заплаха за своите граници и често извършва въздушни удари по територията на Сирия, за да попречи на оръжейни доставки от Иран за ливанската групировка.

Споделяне

Още от Свят

За коя политическа сила ще гласувате на изборите?