Ходорковски подкрепи Навални за руски президент

Михаил Ходорковски
Руският изгнаник и бивш петролен магнат Михаил Ходорковски призова на президентските избори догодина да бъде подкрепен Алексей Навални, съобщиха информационните агенции. 
 
На конференция в Талин Ходорковски каза, че в Русия юридически няма друга структура, освен неговото движение “Отворена Русия“ и създадения от Навални Фонд срещу корупцията, която да предлага политика различна от тази на властите. 
 
Навални, който в сряда беше освободен от затвора след 15-дневна присъда заради организираните от него неразрешени протести в Москва, е смятан за основен опозиционен кандидат. 
 
Може обаче да му попречи условната петгодишна присъда за отклоняване на средства, по дело, за което той твърди, че е било било политически мотивирано. 
 
Поддръжници на опозиционния лидер организираха в края на март в един и същи ден в 100 града в Русия демонстрации срещу корупцията и в подкрепа на Навални, който има намерение да се кандидатира за президент на изборите догодина. 
 
В миналото обаче Навални бе осъден за финансови злоупотреби, което може да попречи на намеренията м. Навални твърди, че процесите срещу него са били политически мотивирани.
Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?