Холандия евакуира консулството си от Истанбул заради "терористични заплахи"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Холандия евакуира и затвори тази сутрин генералното си консулство в Истанбул заради "терористични заплахи", предаде АФП, като се позовава на съобщение на холандското министерство на външните работи.

Министърът реши да затвори временно и като предпазна мярка консулството заради възможни терористични заплахи, посочи министерството.

Сигурността на нашите служители и на посещаващите консулството е наш приоритет, заяви министърът на външните работи Берт Кундерс, цитиран в съобщението.

В момента на евакуацията консулът и около четиридесет служители са били в сградата и те продължават, колкото е възможно, да работят от други сгради, уточни министерството.

За характера на заплахата и информациите, /които оправдават това решение/, не можем да правим изявления по очевидни причини, добави Кундерс.

Министърът "съветва холандците, намиращи се в най-големия град на Турция, да избягват района на генералното консулство", добави министерството.

Четирима чуждестранни туристи бяха убити, а над 30 души бяха ранени при самоубийствен бомбен атентат на булевард Истиклял в Истанбул в събота.

Турските власти обвиниха групировката "Ислямска държава" за атентата, който е последният от серия смъртоносни терористични нападения в страната.

Споделяне

Още от Европа

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?