Холандия: Партията на педофилите е “абсолютно законна”

Холандия стана първата страна в Европа, в която съществува партия на педофилите. Независимо, че възникването на такава нееднозначна партия, която пропагандира сексуалните отношения с непълнолетни и детската порнография, се сблъска с вълна от масови протести и съдебни искове, съдът в Хага произнесе следното решение: партия на педофилите е абсолютно законна, доколкото “правото на учредяване на политическа партия е едно от основните права на демокрацията”.

Единственото ограничение е, че партията не може да използва първоначалната си абревиатура NVD, тъй като съвпада с логото на компания Haarlemer. Така скандалната партия, която официално се нарича Партия на милосърдието, свободата и многообразието, избра съкращението PNVD.

Фондът Soelaas, който се занимава с проблемите на педофилията, подаде иск. Организацията настоява за забрана на PNVD, понеже “програмата” ѝ нарушава Закона за защита правата на децата.

“Ние не искаме да обжалваме решението на съда. Очевидно е, че тази страна ще търпи подобна партия”, с разочарование е констатирал представител на фонда.

Няма да е учудващо, ако PNVD участва в парламентарните избори в Холандия на 22 ноември, ако, разбира се, партията има необходимия брой членове, за да бъде официално допусната до изборите.

Един от основателите на партията Мартин Уитенбогард ликува:”Очаквахме подобно решение на съда. Ние не извършваме престъпление”. Искането му е да се понижат възрастовите ограничения за полови контакти на децата с възрастни от 16 години на 12, като при това 12-годишните да получат “правото” да участват в порнофилими, ако сами поискат това. Според него трябва да се легализира и детското порно.

Независимият депутат  Герт Вилдерс подложи на остра критика съдебното решение. Той е един от малкото депутати, които не са си взели отпуск преди предсрочните парламентарни избори в Холандия. Вилдерс поиска от министъра на правосъдието Пиет Хайн Донер да внесе изменения в законодателството с цел забрана на партията на педофилите.

Проблемът не остави безучастен и университета Нимвеген. 24-годишен студент и член на партията PNVD беше изключен от висшето учебно заведение. Той открито призна склонността си към педофилия и оповести членството си в партията. Младежът е следвал педагогика. След дипломирането си той е възнамерявал да работи по специалността.

Още от Свят