Холандските власти откриха 25 мигранти в контейнер на път за Великобритания

Холандия, нелегални мигранти, хладилен контейнер, ферибот, Великобритания

Холандските власти са открили 25 мигранти в хладилен контейнер на борда на товарен ферибот за Великобритания, съобщи Ройтерс.

Двама от мигрантите са били откарани в болница за лечение, а останалите са били прегледани от лекар на пристанището, преди да бъдат отведени от полицията за по-нататъшни действия, се казва в съобщение на службите за извънредни ситуации.

Двайсет и петимата мигранти най-вероятно са от Кувейт и Ирак, заяви днес полицията в нидерландския град Ротердам, цитирана от ДПА.

Процесът по идентифицирането на мигрантите все още не е завършен и произходът им не може да бъде потвърден със сигурност, се казва в съобщението в Туитър.

Не е ясно дали 39-годишният румънски шофьор на камиона е знаел за хората в контейнера, шестима от които са непълнолетни.

Мигрантите са намерени на борда на датски товарен кораб, плаващ от Нидерландия за Великобритания. При откриването им в работещия хладилен контейнер нидерландските власти наредили на плавателния съд да се върне. След като корабът акостирал в Нидерландия, група от специално обучени полицейски кучета го претърсила за още мигранти.

Камионът бил конфискуван, а шофьорът му е задържан.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?