Холандският университет NHTV-Бреда Юнивърсити стартира туристическа програма в България

Холандският университет NHTV-Бреда Юнивърсити тази година стартира в България международната си туристическа програма. Обучението продължава четири години, като последната студентите учат в Холандия, съобщиха представители на учебното заведение.

От първи до шести семестър студентите ще се обучават в кампус Правец. След шестия семестър е предвиден международен стаж във водещи туристически компании, хотелски вериги, ресторанти, центрове за развлечения и др. Сред дестинациите, в които студентите стажуват по международната програма на холандския университет, са Бали, Палма де Майорка, Ривиерата и т.н. Четвъртата учебна година се провежда в Breda University, Холандия.

Документи на желаещите да се обучават по холандската туристическа програма ще се приемат от 1 юни до 9 юли 2004 г. Те трябва да представят резултатите си от тестовете TOEFL или IELTS (International English Language Testing System), а ако нямат, могат да се явят на институционален TOEFL в Правец. Обучението е изцяло на английски език, изучават се планиране и развитие, международен маркетинг, бизнес и финансов мениджмънт, електронна търговия, информационни технологии и управление на проекти.

Успешно завършилите студенти ще получават холандска и българска диплома.

Обучението през първите три години в България ще е с такса 2 000 евро. За четвъртата година таксата се определя от холандското правителство (например през тази година таксата е 1450 евро).

NHTV-Бреда Юнивърсити е член на Съвета по образование на Световната търговска организация.

Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?