Холандци с интерес да правят интермодален терминал в Горна Оряховица

Има заявен интерес от оператори за интермодалните терминали, съобщи транспортният министър Данаил Папазов пред журналисти след заседание на транспортната парламентарна комисия в сряда.

"Говорили сме с холандски фирми, които имат интерес към изработване на интермодален терминал в Горна Оряховица. Имаме други, които проявяват интерес за Русе. За Варна интересът е огромен за терминала, който ще е в Максуда. Моето мнение за там е, че трябва по-скоро държавата да инвестира", каза Папазов, цитиран от агенция "Фокус”.

Министърът заяви, че интермодалните терминали могат да се финансират и чрез публично-частно партньорство – държавата да осигури началната инфраструктура и да се намери оператор, който да извършва дейност на тези терминали. По думите на Папазов на Министерския съвет е предложена методика за терминала във Варна и ако тя бъде осъществена, няма да има нужда от външни инвестиции.

"Има румънски интерес на частен инвеститор за строеж на автомобилен мост Оряхово – Бекет. Досега нищо конкретно не съм видял, всичко е в сферата на идея. Ще разговарям с румънския министър”, каза още транспортният министър.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?