“Холдинг Пътища” ще работи денонощно, за да завърши “Тракия” в срок

Лиляна Павлова провери хода на строителството на отсечката от Зимница до Ямбол на магистрала "Тракия"

Сдружение “Тракия ІV”, с водещ партньор “Холдинг Пътища”, трябва да се мобилизира на 200% и да използва всеки хубав ден за работа на три смени. Тази заръка отправи министърът на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова към изпълнителя по време на инспекцията на обекта днес.

Само така участъкът от 30-ина километра от Зимница до Карнобат ще бъде готов до края на май.

Междувременно “Холдинг Пътища” е успял да си осигури банков заем. Споразумението е било постигнато в понеделник. Това информирал представителят на холдинга Иван Иванов министър Павлова, съобщиха от Министерството на регионалното развитие.

В съобщението не е посочена сумата, но преди седмица стана ясно, че се водят преговори за осигуряването на 40 млн. лв. оборотни средства. Те са необходими за изплащане на натрупани задължения към фирми доставчици на техника, както и за купуване на материали. Плащанията към компаниите вече са започнали, каза Лазар Лазаров, председател на управителния съвет на агенция "Пътна инфраструктура".

Към момента са изпълнени близо 75% от строително-монтажните работи на последния участък от магистрала “Тракия”. Подготвените участъци вече се асфалтират. От всички 35 съоръжения - мостове, надлези и подлези, само две още не са готови.

“Това, което видях днес, ми дава основание да очаквам спазване на срока”, казва министър Павлова.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Къде му е мястото на Бойко Борисов?