Хората на Сакскобургготски се обидиха за “грешните” преговори за ЕС

Не приемаме констатацията на президента Първанов от четвъртък, че преговорният процес с Европейския съюз е съдържал грешки. Това заяви в петък говорителят на НДСВ Станимир Илчев след заседание на Политическия съвет на партията.

“Ако един преговорен процес съдържа грешки, той не завършва успешно и своевременно”, допълни Илчев. Той допълни, че в НДСВ смятат, че своевременното завършване на преговорите е дало възможност на Първанов да положи своя подпис на последните страници на присъединителния договор на България към ЕС.

По темата за затварянето на ІІІ и ІV блок на АЕЦ “Козлодуй” Илчев коментира, че различните мнения сред политиците трябва да се избистрят и да се превърнат в национален подход, с крайна цел евентуалното пускане отново на реакторите. НДСВ смята, че без този подход няма да се постигне нищо съществено.

“Голяма мистификация има в подхвърлянето, че евродепутатите от България ще убедят 4-5 души в Европарламента да гласуват в наш интерес, тъй като депутатите там отдавна са с избистрени възгледи по въпроса за атомната енергетика”, допълни Илчев.

Споделяне

Още от България