Хората от Джерман блокираха Е-79 заради депо за отпадъци

снимка БГНЕС

Над 500 жители на дупнишкото село Джерман блокираха в понеделник трасето на първокласния път Е-79 в знак на протест срещу решението за изграждането на регионално депо за отпадъци. За шофьорите остана опцията да минат през магистрала “Струма“.

Решението за изграждане на депото бе взето от общинския съвет на Дупница последното им заседание през 2016 година. Местните са недоволни, че депото ще бъде изградено на метри от къщите им. Отпадъците ще бъдат разтоварвани на мястото, което те наричат житницата на Джерман.

Те заявиха, че няма да отстъпят от исканията си и искат оставката на кмета на Дупница Методи Чимев. Борислав Тасков от сдружение "Бъдеще за Джерман" обяви, че това е последният мирен протест.

"Това е предупреждение против неадекватното управление на общината от ГЕРБ – Дупница. Това са хората, които за шеста поредна година протестираме. Следващият път ще преминем към гражданско неподчинение. Ще блокираме или автомагистрала "Струма", или кметските кабинети, но няма да допуснем това безумие", коментира Тасков, цитиран от сайта “Дневник“.

Споделяне

Още от България