Хората в крак с технологиите се чувстват 11 години по-млади

Използването на технологиите оставя повече лично свободно време

Хората, които използват новите технологии, се чувстват далеч по-млади, по-жизнеспособни и по-информирани. Те имат повече време за себе си и в същото време успяват да поддържат добра комуникация със семейството и приятелите си. Това сочи проучване между повече от 15 хиляди души от цял свят, проведено по поръчка на компанията "Леново" (Lenovo), чиито резултати бяха представени в четвъртък.

Според тях 40% от анкетираните се чувстват "много" или "до известна степен" по-млади с 11 години, благодарение на технологиите.

Изследването показва още, че по-възрастните поколения смятат, че използването на технологиите им помагат да комуникират по-добре с по-младите хора и да се чувстват по-жизнеспособни и по-информирани. Този факт е особено видим при ролята, която умните устройства (от персонални компютри и таблети до умни домашни асистенти и др.) играят в отношенията със семейството и приятелите. Според 75% от хората технологиите им помагат да поддържат връзка със семейството и приятелите им, които живеят далеч.

Над една трета от работещите родители пък казват, че технологиите им помагат да се чувстват по-емоционално свързани с децата си. Също така 67% са убедени, че устройствата имат положително въздействие върху способността да подобрят цялостното си здравословно състояние. Над 50% от анкетираните смятат, че използването на умните устройства и компютрите им пести над 30 минути дневно и могат да свършат дадена работа по-бързо или по-ефективно.

“Налице е все по-силна връзка между иновациите и благосъстоянието на хората. Умните технологии не само помагат на хората по цял свят да са по-свързани, но и им осигуряват състрадание и емпатия, като градят по-добри връзки между тях", по думите на Дилип Батия, вицепрезидент на отдела за "Потребителско и клиентско преживяване" на "Леново". Според него “технологиите имат трансформиращата способност да обединяват хората от различни поколения и сфери на живот и да им помагат да живеят по-здравословно и по-пълноценно".

Споделяне

Още от Общество

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?