Хотели и заведения ще бъдат длъжни да имат видеокамери

Хотели и заведения ще бъдат длъжни да имат видеокамери

Хотели и заведения за хранене и развлечения ще бъдат задължени да монтират видеокамери като част от планираните за въвеждане минимални стандарти за сигурност, за които правителството повдигна въпрос след атентата в Бургас, при който загинаха израелски туристи, българският им шофьор и взривилото се камикадзе.

От Министерството на икономиката, енергетиката и туризма съобщиха в сряда, че работна група от нейни представители, експерти на МВР и туристически бранш ще разработи минимални стандарти за сигурност, на които задължително трябва да отговарят заведенията за хранене и развлечения, средствата за подслон и местата за настаняване на туристи.

Очаква се сред мерките да бъдат включени видео наблюдение, инструктаж на служителите преди началото на активния туристически сезон и по време на сезона, план за взаимодействие с полицията, как да се реагира при извънредна ситуация и др. Ще бъдат търсени предимно варианти, които няма да доведат до повишаване на разходите за бизнеса, заяви зам.-министърът, отговарящ за туризма Иво Маринов.

Споделяне

Още от България