Хотелиери искат откритите заведения в Слънчев бряг да работят само до полунощ

Работното време на всички открити заведения в курортния комплекс "Слънчев бряг" да бъде ограничено до полунощ, за да се намали шума, а групите за алкохолен туризъм – т.нар. bar crawl, след полунощ да нямат правото да провеждат маршрути от заведение на заведение. Това предлагат хотелиерите в Слънчев бряг на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма в свои идеи за поправки в закона за туризма.

Според Съюза на собствениците в Слънчев бряг, групите за алкохолен туризъм трябва да са влезли в последното от обиколката заведение и то да е закрито и добре шумоизолирано.

 

Важно е да регулираме движението на шумните групи по улиците и да отстраним грозните гледки по алеите. Това всъщност най-много тормози хотелиерите. Целта е да се намали шума и да се осигури спокойствие на гостите в курорта, обясни Елена Иванова, председател на управата на собствениците в Слънчев бряг. По думите ѝ на среща с икономическия министър Делян Добрев на 14 юни, на която ще се направят последни оточнения за корекциите в туристическия закон, ще бъде предложена и забрана за използването на клаксони във вътрешността на комплекса, както и движение на триколки, които са много опасни.

 

Основното предложение, което организацията ще направи на срещата с Добрев, е свързано с изясняването и определянето на статута на националните курорти, които са извън населените места.

 

"Всъщност на този етап никой не може да обясни какво означава "национален курорт”, какво следва от това наименование като отговорности. Искаме да се даде съдържание на понятието национален курорт, съответно да се въведе регламент за шума, временните обекти, които отдавна сме казали, че не искаме и сме дали предложение за тоталното им премахване", заяви Иванова.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес