Хотелиери в Слънчев бряг бойкотират таксите за поддръжка и осветление

Хотелиери в Слънчев бряг бойкотират таксите за поддръжка и осветление

Хотелиери в Слънчев бряг блокираха в сряда пътя Бургас – Варна, съобщава Бургас.инфо. Причината е, че не искат да плащат инфраструктурната такса, която се събира за поддръжката на алеите, тротоарите и осветлението в курортния комплекс. Поради тази причина акционерното дружество "Слънчев бряг" спря тока по алеите в курорта.

В такова състояние завариха комплекса и първите пристигнали туристи.

Според хотелиерите блокадата е единственият начин да принудят държавата, общината и другите отговорни институции да се разберат.

Спорът за инфраструктурата на комплекса продължава вече няколко години. Хотелиерите настояват тя да бъде прехвърлена на община Несебър, на която плащат местни данъци и такси. От акционерното дружество обясняват, че това не може да стане, тъй като освен държавата, има и частни акционери.

Самите хотелиери са приватизирали хотелите в Слънчев бряг с условие, че ще плащат за инфраструктура. Изпълнителният директор на дружеството Малина Стратиева смята, че няма основание за протест, защото таксата е за нещо, което ползват.

Спорната такса, която трябва да плати хотел с 400 легла, е 10 хиляди лева на година. Тези пари се изкарват от нощувки за няколко дни.

Споделяне

Още от Бизнес