Хотелиерите очакват около половин милион руски туристи през лятото

Очакванията на туристическия бранш са около половин милион руски туристи да посетят страната ни през лятото, съобщи търговският директор на "Св. Св. Константин и Елена холдинг" АД Илко Запрянов, цитиран от БТА. По думите му през тази година ще се затвърдят резултатите от предишния сезон, когато за първи път руските туристи изпревариха по брой германските.

Запрянов допълни, че на българския пазар за предстоящия сезон идват нови руски туроператори, които досега не са работили тук. Записванията са много добри не само при нас, но и при колегите от бранша, каза Запрянов и допълни, че очакванията са за по-добро лято от миналата година. Той коментира, че българските туристи също са започнали да се записват отрано за сезона.

 

През тази година има разширение на търсенето от полския пазар, от който са заявени повече легла. Интерес продължава да има и от туристите от Израел. За съжаление англичаните предпочитат южното Черноморие, тъй като до Варна има два чартъра, а до Слънчев бряг – 20, коментира той. За празничните дни около 24 май цените на "турбо ол инклузив"

са 57 лева на ден, съобщи още Запрянов. Резервации има и за абитуриентските балове, като пакетът за нощувка и вечеря струва 120 лева.

 

Хотелите от холдинга имат споразумение от миналата година с молдовското министерство на образованието и през лятото около 200 деца на смяна почиват в страната. По думите на Запрянов една смяна е осем дни, а общо през сезона има 12 смени. Договорът е за пет години.

Споделяне

Още от Бизнес