Хотелската група АКОР стъпва в България

Хотелският гигант АКОР ще инвестира в България, стана ясно на среща на вицепремиера Лидия Шулева и президента на компанията Жерар Пелисон в Париж, съобщиха от министерството на икономиката.

Първоначалната инвестиция ще е между 10 и 12 млн.евро, в хотел от веригата Ибис в София. Хотелът ще е с капацитет около 200 стаи, в центъра на столицата, в средната ценова категория. В момента компанията прави проучвания за най-подходящите терени в София. Компанията АКОР вече е решила да се настани дълготрайно в България, като нейни представители ще пристигнат у нас през юни т.г., за да уточнят детайлите за бъдещите инвестиции.

Жерар Пелисон съобщи, че групата АКОР открива по 250 хотела годишно в цял свят.

Президентът на компанията заяви, че за нея особен интерес представлява развитието на балнеотуризма и възможностите за инвестиции в сектора в България. В отговор министър Шулева съобщи, че в България има над 1500 минерални извора с общ дебит близо 5000 литра в секунда и различни лечебни свойства. При посещението на представителите на АКОР в България ще им бъде дадена подробна информация за приватизацията на балнеосанаториумите от системата на министерството на здравеопазването, както и възможностите за инвестиции на зелено в балнеотуризма.

Още от Бизнес

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?