HP обяви голям план за преструктуриране, включващ закриване на до 9000 работни места

HP обяви голям план за преструктуриране, включващ закриване на до 9000 работни места

Производителят на американски компютри и на принтери Ейч Пи (HP Inc.) обяви голям план за преструктуриране, който ще доведе до закриването на до 9000 работни места от общо 55 000, съобщиха световните агенции.

Съкращаването ще стане в продължение на три години и ще включва прекратяване на трудовите правоотношения или доброволно ранно пенсиониране.

Планът за преструктуриране бе представен от Енрике Лорес, който от 1 ноември става президент и изпълнителен директор на компанията. Планът ще позволи на Ейч Пи да се адаптира към новите потребителски навици на клиентите си и да се съсредоточи повече върху услугите. Компанията ще може да продава и принтерите си на по-ниски цени, но в замяна на ангажимент, че клиентите ще си набавят тонери от нея. Ако клиентът не иска, то продуктът ще му бъде продаван по-скъпо, но той ще може да си набавя тонер от друга марка.

Планът за преструктуриране ще е на стойност 1 милиард долара. Компанията смята, че чрез него ще може да икономисва 1 милиард долара годишно, считано от фискалната 2022 г.

Споделяне

Още от Бизнес