Христо Бисеров:"СДС да застане зад Симеон Втори"

Петър Стоянов си остава достойният и успешният български президент. Това ще е акт, който показва дали СДС ще може да гарантира и да осигури силно десноцентристко управление в новия парламент. След като СДС се лиши от толкова много потенциал, това е последният му шанс. Не търся политическо решение на ПГ, важното е всеки народен представител да вземе своето решение по съвест. Все пак в парламента ние не сме партийни функционери. И това не е изпитание само за ПГ, това е изпитание за всеки български депутат. Въпросът не е дали си монархист или не, въпросът е дали си демократ или не.

- Възможно ли е заради този въпрос да настъпи разцепление в ПГ на СДС?

- Това може да стане само, ако има натиск върху депутатите от СДС. Против съм това да бъде използвано за разцепление на групата. Мнозинството и без това е много крехко. Големият въпрос е СДС ще подаде ли ръка на Симеон ІІ, или ще му пречи?

- Споделил ли сте вижданията си със Симеон?

- Не. Никога не съм се виждал със Симеон II. И не участвам в някакви схеми, които сега се развиват от някои извънпарламентарни партии. За мен е важно СДС да участва в печеливш сценарий. Не може големият ресурс на СДС да застане срещу големия ресурс на Симеон II. Те са естествени партньори и съюзници.

- При такъв сценарий ще успеете ли да отскубнете ДПС от БСП?

- ДПС продължава да показва, че се държи адекватно в ситуацията. Сигурен съм, че ДПС ще бъде в печеливша позиция след изборите.

- Предполагам, че след това интервю очаквате нови атаки?

- Да. Сигурно пак ще има и среднощни репортажи около дома ми. Но моята къща е по-малка от тази на Иван Костов. В моето семейство никой не гради втора огромна къща. Брат ми не е шеф на ДЗИ, а зет ми не е заместник-министър.

*19 февруари, вестник "Труд"
Интервю на Валерия Велева

Споделяне

Още от България