Христо Бозов е временният кмет на Варна

Христо Бозов е временният кмет на Варна

Досегашният зам.-кмет на Варна бе избран за и.д. кмет на мястото на подалия оставка Кирил Йорданов. Кметът четири мандата Йорданов, избран на последните местни избори с подкрепата на ГЕРБ и лично на Бойко Борисов, се оттегли след многохилядни протести в морския град, тръгнали като гражданско възмущение от високите сметки за ток за декември и прераснали в политически натиск за промяна на статуквото в града.

 

Общинският съвет гласува днес за избора на Христо Бозов до провеждането на частични кметски избори.

 

В избора на Общинския съвет днес няма изненада, защото Бозов беше сочен за вероятния временен кмет още веднага след подаването на оставката на Йорданов.

Заседанието на градския парламент мина без участието на БСП, които обявиха, че излизат от този общински съвет.

Доцент Бозов обеща прозрачност в работата си, ежедневни контакти с хората и обиколки по райони и квартали, за да се запознае с проблемите им. Той коментира, че няма намерение да се кандидатира както на парламентарните, така и на местните избори, тъй като това би било несъвместимо с отговорността, която поема.

Според него, през следващите месеци е необходимо да се успокои обстановката в града, не само заради предстоящите избори, но и заради туристическия сезон. "Хората очакват промяна и първите ми действия ще бъдат в тази посока”, посочи още доц. Бозов.

Споделяне

Още по темата

Още от България