Христо Иванов: Който и да е премиер – музиката ще поръчва Пеевски

Христо Иванов: Който и да е премиер – музиката ще поръчва Пеевски

"Който и да стане премиер от двамата антидемократични лидери на ГЕРБ и БСП, музиката ще поръчва Пеевски". Това заяви в понеделник пред бТВ лидерът на движение "Да, България" Христо Иванов. Той обяви още, че медиите на бившия депутат от ДПС винаги са обслужвали главния прокурор.

"Сега мафията се опитва да каже, че аз съм мафията", каза Иванов. Той допълни, че т.нар. системни партии - БСП, ГЕРБ и ДПС, са част от системната корупция и са уязвими от прокуратурата.

Иванов подчерта, че прокуратурата и Висшият съдебен съвет са основните причини, за да бъде съдебната система на това ниво. "Коренът на проблема е в прокуратурата и ВСС, в който мнозинството е под контрола на главния прокурор", посочи бившият министър на правосъдието.

Иванов поясни, че "Да, България" иска да въведе практика главният прокурор да отговоря какво прави, като формацията е подготвила списък със започнати по бомбастичен начин разследвания, за които нищо не се чува. Като типичен пример той посочи енергийните дела, "които ту започват, ту спират".

"Борисов ме избра за министър, за да покаже човек, който ще изглежда убедително в Брюксел. Ползваше ме за смокинов лист, но бързо разбра, че съм неудобен. Не съм бил министър на Борисов, а на съдебната реформа, като си свърших работата, си подадох оставката", каза Христо Иванов в отговор на въпрос.

Споделяне

Още от Избори 2017