Христо Иванов: Модерният патриотизъм е всички в България да живеят по чисти и свети закони

Христо Иванов, сн. БГНЕС

Основите на модерния български патриотизъм са поставени с делото и думите на Васил Левски, коментира от Кърджали лидерът на "Да, България" Христо Иванов, цитиран от пресцентъра на неговата формация.

"Всички народи в нея, в нашата България ще живеят под едни чисти и свети закони, както е дадено от Бога да живее човекът. И за турчина, и за евреина и прочие, каквито и да са, за всички еднакво ще е само ако припознаят законите равно с българина. Така ще е в наша България", прочете Иванов част от завета на Левски.

"Европейска, демократична България – тази цел за мен е най-кратката дефиниция на патриотизма. Нашият патриотизъм е да работим за България и този патриотизъм е общ за всички нас. Ние сме тук, за да отправим предложение за подкрепа на тази цел, която за нас е дългосрочна и не се ограничава само с тези избори. Това е голямата България, която е голяма не на територия, а защото не се страхува от разликите в себе си и ги смята за богатство и защото има големи цели“, допълни темата със своята трактовка Иванов.

Той обясни, че Кърджали в момента е в сърцето на империята на страха, която се държи от българската мафия.

"България в момента е заложник на мафията, мафията създадена от ДС. Същата, която създаде и ДПС, превърнало се в дилър на корупция. Липсата на държава виждаме както в наличието на Булгартабак като инструмент за създаване на зависимости, така и в светлината на външнополитическите процеси, които текат", коментира Иванов.

Той заяви, че в момента има големи съмнения, че ключови лица от българската политика са в позиция на зависимост от Турция.

"Няма как да не свържем това със сервилната позиция, в която се постави Бойко Борисов спрямо все по-авторитарния режим в Турция, включително и позорните актове на връщане на хора в Турция в нарушение на техните права. Опитите за намеса на турски официални лица в изборния процес в България също скандализират българската общественост и ние от "Да, България“ категорично се противопоставяме на всичко това", каза Иванов.

Споделяне
Още от Избори 2017