Христо Иванов: Модерният патриотизъм е всички в България да живеят по чисти и свети закони

Христо Иванов, сн. БГНЕС

Основите на модерния български патриотизъм са поставени с делото и думите на Васил Левски, коментира от Кърджали лидерът на "Да, България" Христо Иванов, цитиран от пресцентъра на неговата формация.

"Всички народи в нея, в нашата България ще живеят под едни чисти и свети закони, както е дадено от Бога да живее човекът. И за турчина, и за евреина и прочие, каквито и да са, за всички еднакво ще е само ако припознаят законите равно с българина. Така ще е в наша България", прочете Иванов част от завета на Левски.

"Европейска, демократична България – тази цел за мен е най-кратката дефиниция на патриотизма. Нашият патриотизъм е да работим за България и този патриотизъм е общ за всички нас. Ние сме тук, за да отправим предложение за подкрепа на тази цел, която за нас е дългосрочна и не се ограничава само с тези избори. Това е голямата България, която е голяма не на територия, а защото не се страхува от разликите в себе си и ги смята за богатство и защото има големи цели“, допълни темата със своята трактовка Иванов.

Той обясни, че Кърджали в момента е в сърцето на империята на страха, която се държи от българската мафия.

"България в момента е заложник на мафията, мафията създадена от ДС. Същата, която създаде и ДПС, превърнало се в дилър на корупция. Липсата на държава виждаме както в наличието на Булгартабак като инструмент за създаване на зависимости, така и в светлината на външнополитическите процеси, които текат", коментира Иванов.

Той заяви, че в момента има големи съмнения, че ключови лица от българската политика са в позиция на зависимост от Турция.

"Няма как да не свържем това със сервилната позиция, в която се постави Бойко Борисов спрямо все по-авторитарния режим в Турция, включително и позорните актове на връщане на хора в Турция в нарушение на техните права. Опитите за намеса на турски официални лица в изборния процес в България също скандализират българската общественост и ние от "Да, България“ категорично се противопоставяме на всичко това", каза Иванов.

Споделяне

Още от Избори 2017

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?