Христо Иванов: Предстои по-силно квичене от кочината, защото идва… Коледа

“Да, България“ отново жали пред ЦИК поведението на медиите на Пеевски

снимка БГНЕС

Лидерът на “Да, България!“ Христо Иванов предупреди на среща във Велико Търново, че в последната седмица преди изборите се очакват още по-тежки атаки към формацията.

“Ще има още по-силно квичене от кочината, защото идва… Коледа“, каза той, цитиран от пресцентъра на “Да, България“.

Лидерът на движението коментира, че до момента сговорът на системните партии е почивал на това, че всички са участвали в пазаренето на порциите.

“В момента, в който се появят едни хора, които влязат в тази игра не през обичайните партийни канали, необвързани, те ще бъдат голямата промяна. Дори и да са десет души. Защото няма да мълчат, просто ще развалят сделките“, каза Иванов.

Междувременно “Да, България“ внесе две нови жалби в ЦИК за поведението на медиите на кандидат-депутата на ДПС Делян Пеевски. Преди няколко дни ЦИК постанови спирането на издадената от “Телеграф“  безплатна притурка, оформена като  книга и озаглавена “Крадци на демокрация. Те ограбиха България!“.

Според избирателната комисия “книгата“ нарушава правилата на предизборна агитация и цели накърняване  на “добрите нрави и засягат честта и доброто име“ на редица участници в изборите. Атаката бе срещу “Да, България“ и Нова демокрация.

От “Да, България“ поискаха публикуване на право на отговор в същия обем.

Сега партията сезира ЦИК за статии в “Телеграф“ и “Монитор“, озаглавени „Дай, България опитва да запуши устата на Телеграф“. “Монитор“ използва това като повод да публикува снимка на корицата на “книгата“.

От редакцията на “Телеграф“ уведомяват, че са готови да направят допечатка на “книгата“ си, пише в жалбата на “Да, България“.

Споделяне

Още по темата

Още от Избори 2017