Христо Иванов разпореди на шефовете на затвори да се договорят с надзирателите

До седмица шефовете на затвори в страната трябва да постигнат съгласие по исканията на Синдиката на надзирателите в България. Става въпрос конкретно за прилагането на 24-часов режим на работа на надзорно-охранителния състав.

Това е разпоредил правосъдният министър Христо Иванов по време на Национално съвещание с ръководството на местата за лишаване от свобода и началниците на затвори, съобщават в петък от ведомството.

По повод предстоящите на 5 октомври парламентарни избори е било обсъдено да се открият 19 секции на територията на затворите и следствените арести.

На съвещанието е бил поставен и въпросът за подобряване на битовите условия в затворите и следствените арести чрез привличане на честния сектор в инвестиционни проекти, както и подготовка за участие в проекти с европейско финансиране.

По думите на министър Христо Иванов, да края на септември, ръководствата на всички места за лишаване от свобода трябва да предложат приоритети и стратегически цели за развитие на системата на изпълнение на наказанията до 2020 г., които да залегнат в бъдещите оперативни програми, финансирани от фондовете на ЕС.

Споделяне

Още от България