Христо Иванов: Специално за нас създадоха чакалня за чакалнята

Христо Иванов: Специално за нас създадоха чакалня за чакалнята

“Получихме чакалня за чакалнята. Специално за нас я създадоха! В самата чакалня ще ни пуснат веднага щом си изчистим прокурорския авгиев обор. И банковия. И застрахователния. И пенсионния. И когато имаме здрави институции. И след нова оценка на банките, след като сами си направихме една, (особено успешна). Но първо ще си изпълним ангажиментите по мониторинга и ще влезем в Шенген. Което е “скоро”. Вече единадесета година”.

С тези думи лидерът на “Да, България” и съпредседател на "Демократична България" Христо Иванов коментира в социалната мрежа "Фейсбук" вчерашното съобщение, че Еврогрупата подкрепя намерението на България за присъединяване към ERM II и Банковия съюз.

“С една реч, имат доверие в държавата ни - почти колкото и ние самите”, обобщава още Иванов.

По думите му погледнато позитивно, ЕС си създаде нов инструмент за натиск за реформи у нас. “Остава само догодина да дойде състав на ЕК с воля да го прилага и с трезвен председател”, пише още той.

Според Иванов “това е реалното постижение на председателството в частност и на Борисовото “европейско развитие на България” по принцип”.

“А пред нас са нови постижения: точно в този период Борисов и Пеевски ще “си изберат” нов Цацаров, а Цацаров ще получи нов пост”, допълва картината лидерът на “Да, България”.

“Изглежда, че с това управление, наистина ще се интегрираме със Западните Балкани. Или ще се присъединим окончателно и пълноценно към ядрото на ЕС заедно с тях, или заедно с тях ще си останем в Ешеров лабиринт от чакални”, пише Иванов.

Според него “истинската добра новина е, че ако на мястото на това управление дойде друго, което има свободата, волята и визията за реални реформи- пътят пред нас е отворен (за сега). Да имаше как да си внесем Заев за премиер....”

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?