Христо Иванов за двойния аршин на прокуратурата

Бившият правосъден министър съпоставя действията на обвинението в две идентични ситуации

Христо Иванов за двойния аршин на прокуратурата

“В интернет се появява запис как бият и унижават едно момиче. Става ясно, че участничките са имали сексуален контакт с някакво момче. Органите веднага се сезират, издирват участничките, разпитват ги по същество, изясняват, че са под 14 г, а момчето е на 15г., привикват го и медиите вече съобщават, че прокурорът планирал да му повдигне обвинения. Не е известно да е правена експертиза на записа, а и краткото време прави това невероятно.

Чудесно.

Обаче: в интернет се появява запис как две "каки" си говорят. Става ясно, че има търговия с влияние по върховете на съдебната власт, премиерът настоява едната да бъде "опраскана", главният прокурор ѝ обещава да "завоалира нещата", така че дори да има нещо нередно, да излезе, че тя е подведена (вж присъдата от оня ден - точно такава е конструкцията на обвинението). Органите първо мълчат като трупове, после се сезират, но единствено за произхода на записа. Отказват да се занимават със съдържанието, защото записът бил незаконен, а и според анонимна и тайна експертиза, имало някакви манипулации с него. Дори когато едната от участничите в разговорите ги потвърждава - игнорирането на съдържанието продължава, а на пулбликата се обяснява, че всеки, който пита нещо, прави от Ченалова светица и организира преврат срещу партията, правителството и любимия ни главен прокурор“

Бившият правосъден министър Христо Иванов съпоставя в свой Фейсбук-коментар действията на прокуратурата по два еднотипни случая на изтекли в публичното пространство записи.

Споделяне

Още по темата

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?