Христо Манчев даде на заден за проверката срещу Лечков

Христо Манчев даде на заден за проверката срещу Лечков

Заместник-главният прокурор Христо Манчев даде на заден по случая със сливенския кмет Йордан Лечков, за когото преди ден каза, че присъства в една от преписките за източване на пари от еврофондовете.

“Това, което казах на колегите ви, не отговаря на това, което чух по медиите”, коментира в сряда Манчев пред репортери.

В същото време Лечков се закани да заведе съдебен иск срещу Христо Манчев и заяви, че парите, с които се твърди, че е злоупотребил, дори още не са преведени.

Името на бившия футболен национал беше споменато сред проверяваните за злоупотреби с програма САПАРД.  Списъкът бе предаден от МВР на прокуратурата във вторник. За присъствието на Лечков в списъка медиите цитираха зам.-главния прокурор Христо Манчев. Според Манчев, по случаите, предадени от МВР, става дума за източване на 9 милиона лева. В списъка фигурират имената на 15 души. Лечков от своя страна заяви, че САПАРД дължи 180 000 лева на община Сливен по реализиран проект за залесяване.

В сряда Лечков заяви в сутрешния блок на БНТ, че замесването на името му е политически мотивирано. За прокурорска проверка срещу него по сигнал от Общинския съвет бе съобщено и през септември м.г.

“Мен ме дразни, че един висш прокурор си позволява да наруши закона и да ми пусне името в обръщение, без да има нещо доказано”, коментира Лечков, който е сред най- ярките членове на движението ГЕРБ на столичния кмет Бойко Борисов.

Излиза така, че аз съм главата на мафията едва ли не, каза Лечков и добави, че ще си търси правата докрай.

“Не сме злоупотребили, а става въпрос за един общински проект, който е на стойност 380 хиляди лева и всичко е изпълнено на сто процента, прихванато. Идваха специалисти от САПАРД, сложиха си подписите, че всичко е наред, и сега даже ние чакаме пари от САПАРД”, каза кметът на Сливен. 

Той обясни атаките срещу него с желанието на властите да вкарат в обръщение по – известни имена, които се разследват, за да бъде отчетено това в Брюксел преди мониторинговия доклад на 16 май.

Лечков допуска, че замесването на името му може да е свързано и с ГЕРБ.

Споделяне

Още по темата

Още от България