Христо Панчугов и Надежда Нейнски влизат в Гражданския съвет на Реформаторския блок

Председателят на партия "Синьо единство" Христо Панчугов и евродепутатът Надежда Нейнски ще бъдат представителите на партията в Гражданския съвет на Реформаторския блок. Решението бе взето с пълно мнозинство от Националното представителство на "Синьо единство" в петък. Всяка от партиите от блока трябва да посочи по двама свои представители в колективното ръководство на блока.

Заместващи членове ще бъдат Мартин Димитров и Ваньо Шарков.

Партията взе решение още да предложи на вниманието на Гражданския съвет в Реформаторския блок кандидатурата на партия "Обединени земеделци" за присъединяване към блока. "Обединени земеделци" бе част от Синята коалиция.

Избрани бяха и председателите на комисии по ресорни политики в партията. Димо Гяуров оглавява Комисията по национална сигурност, правосъдие, вътрешен ред и правни въпроси. Д-р Ваньо Шарков ще е начело на Комисията по здравеопазване и социална политика.

Мартин Димитров ще отговаря за Комисията по икономика и енергетика, Надежда Нейнски оглавява Комисията по външна политика и Европейски съюз, кметът на Свищов Станислав Благов поема Комисията по административна реформа, регионална политика и местно самоуправление.

Бившият зам.-министър при управлението на ОДС Венцеслав Панчев застава начело на Комисията по образование, наука, култура, медии и гражданско общество, доцентът от Тракийския университет и областен председател на "Синьо единство" в Стара Загора Мирослав Стефанов оглавява Комисията по земеделие, храни и екология, а изпълнителният директор на Съюза за малки и средни предприятия в България Димитър Н. Иванов поема Комисията по малък и среден бизнес.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?