Христо Проданов: Борисов работи на принципа – "след мен и потоп"

Новият дълг от 5 млрд. лева бе изтеглен, за да си купува правителството време, смята социалистът

Христо Проданов (вдясно)

Броени дни след като правителството изтегли нов дълг от 5 млрд. лева, продължават да се роят съмненията, че парите ще се харчат за запазването на властта. "Решението е направено с цел да се раздават пари безпринципно и да се купува политическо време, с което Борисов да изкара мандата си, коментира в неделя заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Христо Проданов пред БНР. 

"Очевидно Борисов работи на принципа – след мен и потоп", каза още той. "Според правителството имаме 10 млрд. резерв, половината от който може да бъде използван. Какъв е смисълът тогава да се тегли този заем?", попита социалистът.

Депутатът от левицата обясни, че тези 3-4 месеца, за които Борисов се бори да остане на власт, ще излязат златни на българските граждани.

"Една от основните задачи на прекия избор за председател беше да покаже дали наистина партията е разделена. Очевидното, след този впечатляващ резултат и висока избирателна активност, е че партията е единна и има достоен лидер, на който се доверява. Ние сме твърдо анти-ГЕРБ и никой не трябва дори да си помисля, че може да има колаборация. Когато отиваш на парламентарни избори и обещаваш на хората, че си против водената от тях политика, след това не е честно да излъжеш тези хора, които са те подкрепили.", посочи още Проданов.

"Основната задача, която има БСП в 44-тото Народно събрание, е да свали ГЕРБ от власт. Упорството на Борисов да не подава оставка създава хаос както на площадите, така и в парламента. Безумни са предложенията, които дават и във връзка с проекта за нова конституция, и във връзка с Изборния кодекс. Вариантът с хартия и с машини е възможно най-лошият, защото по този начин ще стане един абсолютен хаос на изборите. Но това е целта на Борисов, за да опита да се възпроизведе на следващите избори", каза още той.

Споделяне

Още от България