Христо Стоичков поема "Литекс"

Христо Стоичков поема "Литекс"

Бившият селекционер на българския национален отбор по футбол Христо Стоичков ще бъде новият треньор на ловешкия "Литекс". Той е постигнал съгласие по всички точки на договора и ще бъде обявен официално до няколко дни, предаде БТА.

 

Стоичков ще пристигне в Ловеч на християнски празник Богоявление – на 6 януари.

 

Най-вероятно Стоичков до последно е бавел отговора си към Гриша Ганчев, защото се е надявал да подпише с отбор от Русия или Китай. След като тези опции са пропаднали, той е казал "да" на офертата на "оранжевите".

 

Очаква се Стоичков да доведе със себе си поне двама нови футболисти, както и още хора в екипа си. Досегашният старши треньор на "оранжевите" Атанас Джамбазки ще влезе в щаба на легендарната осмица.

 

Бившият футболист на "Барселона" и голмайстор на световното първенство от 1994-а година ще бъде треньор по стила на английските мениджъри.

 

Очаква се още Стоичков да бъде рекламно лице на амтомобилите произвеждани от "Летикс моторс". Според "Новспорт" месечното възнаграждението на Камата ще бъде 20 000 евро.

 

Стоичков е вторият бивш футболист от най-успешното българско поколение от 90-те години, който поема треньорския пост в "Литекс". Преди него начело на отбора беше Любослав Пенев, който стана национален треньор на България.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?