Христо Стоичков си е платил данъците в Смолян

Христо Стоичков

Футболистът Христо Стоичков е платил местните си данъци и такси към община Смолян, съобщи за Mediapool кметът на града Николай Мелемов.

С това той опроверга информацията на в. "Марица" от понеделник, че Стоичков не е плащал местни данъци и такси за имотите си на Пампорово от 2012 година. Според изданието звездата е сред многото собственици в курорта с неплатени задължения. Той притежава в района 90 кв. м апартамент на метри от пистите и терен, на който е имал намерение в миналото да строи вилно селище, твърди "Марица".

Към момента Стоичков няма неплатени задължения, той е фигурирал в списък на длъжници преди година, но впоследствие е платил данъците и таксите си, стана ясно от думите на кмета.

Смолян е една от 36-те общини у нас в процедура по финансово оздравяване и обеща мерки за повишаване на събираемостта на местните налози, за да подобри финансовото си състояние.

Христо Стоичков е почетен гражданин на общината от 2005 г.

Той бе търсен за неплатени данъци и от Националната агенция за приходите през 2012 г., като тогава поиска среща с вицепремиера Симеон Дянков, за да изчисти името си.

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?