Httpool с нов мажоритарен собственик

Гладстон Таратута - главен изпълнителен директор и основател на IMS

Дъщерната компания на Sony Networks Television и водеща компания за дигитална комуникация в Латинска Америка - IMS Internet Media Services (IMS), обяви придобиването на мажоритарен дял в международната компания за дигитална реклама Httpool с присъствие в DACH, Централна и Източна Европа и Азия.

Сделката подлежи на одобрение от регулаторните органи, като ще създаде една от най-големите дигитални маркетингови и рекламни компании в световен мащаб. IMS и Httpool работят с над 6000 медийни агенции и марки и изключително представляват Twitter, LinkedIn, Spotify и над 5000 глобални и местни издатели в 30 страни в Латинска Америка, Централна и Източна Европа, Азия и Океания.

Като пряко следствие от сделката, българските експортно ориентирани компании ще имат още повече възможности, комбинирайки местно ноу-хау на много повече пазари, технология и обучения на световно ниво и професионално обслужване в София от Httpool България.

Според главния изпълнителен директор и основател на IMS Гладстон Таратута сделката ще позволи на компанията да развие някои от най-високо потенциалните райони в Европа и Азия, и да създаде една истински глобална компания. Съвместно IMS и Httpool предлагат цялостно решение при реализацията на дигитални кампании и дават нови възможности на местните издатели, допълва Таратута.

Президент Световни мрежи в Sony Pictures Television Анди Каплан залага на това, че обединението на IMS и Httpool ще се създаде идеалният партньор за рекламодатели, които стартират местни или международни кампании, както и за мрежи и издатели, които търсят възвращаемост от своето съдържание в много от най-бързо растящите световни пазари.

По думите на Альоша Йенко, главен изпълнителен директор и основател на Httpool, двете компании споделят една и съща визия, а сделката ще позволи да се ускори растежа им в глобален мащаб.

IMS има офиси в Бразилия, Мексико, Аржентина, Колумбия, Чили, Панама, Перу, Еквадор и Уругвай, а седалището ѝ се намира в Маями, САЩ.

Httpool от своя страна е с офиси в Индия, Хонконг, Австрия, България, Гърция, Косово, Македония, Полша, Румъния, Словения, Сърбия, Чехия, Унгария, Хърватска, Естония, Латвия, Литва, Украйна и Русия.

Споделяне

Още от Бизнес