"Хуавей" наказа служители за пуснат от айфон туит

Злополучният туит, който компанията изтри и донесе наказание за служителите

Китайският производител на смартфони "Хуавей текнолъджи" (Huawei technologies) и санкционирал двама свои служители за това, че използвали айфон (IPhone) на големия му американски конкурент "Епъл" (Apple), за да публикуват съобщение на профила на компанията в Туитър. Това съобщи Ройтерс, позовавайки се на вътрешно съобщение на компанията.

"Хуавей", чиито смартфони Пи (Р) се конкурират с моделите на "Епъл", пожела "Щастлива 2019 " на абонатите си чрез туит, в който се посочва, че е "изпратен чрез Туитър за айфон".

Популярният американски ютубър Маркес Браунли направил копие на записаното на екрана пожелание и го споделил със своите 3 милиона абонати, предаде Франс прес. След разпространението на информацията китайската компания изтри оригиналното съобщение.

Във вътрешна кореспонденция на "Хуавей" от петък, с което Ройтерс разполага, директорът на управителния съвет на компанията Чън Лифан заявява: "Инцидентът причини вреди на марката "Хуавей".

В съобщението компанията твърди, че този инцидент свидетелства за липса на процедури за контрол. От него става ясно, че двама служители, които се смята, че са отговорни за случилото се, са наказани и заплатата им е намалена с 5000 юана (639 евро).

Възнаграждението на директора по дигитален маркетинг на "Хуавей" пък ще бъде замразено за 12 месеца

Споделяне

Още от Свят