Художникът Греди Асса награден с почетния приз "Аполония Токсофорос"

 Откриване на 34-ото издание на Празници на изкуствата Аполония

На 34-ото издание на Празниците на изкуствата "Аполония" известният български художник-живописец Греди Асса бе удостоен с почетния приз „Аполония Токсофорос“, съобщиха организаторите. Греди Асса има над 80 самостоятелни изложби в цял свят и е 20-ият носител на специалния приз, който се връчва за изключителен принос в развитието на българската култура и представянето ѝ зад граница. По традиция наградата бе връчен от Маргарита Димитрова, изпълнителен директор на Фондация Аполония.

Фестивалът стартира на 31 август с тържествен концерт на Младежката филхармония "София" с диригент Георги Патриков и в рамките на 9 дни ще представи 70 културни събития.

"Щастливи сме, че тази година Созопол отново ще събере най-добрите български изпълнители и творци в над 20 литературни събития, 30 концерта, 10 театрални спектакъла и 4 фантастични изложби. Това е доказателство, че българската култура е във възход и че любовта на публиката е най-вдъхновяващият стимул“, коментира Маргарита Димитрова, изпълнителен директор на Фондация Аполония.

Споделяне

Още от Общество

Как да се подходи с новата детска болница?