Хванаха следовател и адвокат, изнудвали бизнесмен

Следователят от Четвърта столична следствена служба Христо Станчев и адвокатът Георги Ангелов са били заловени да получават подкуп от 15 000 евро, съобщиха в четвъртък от МВР.

Двамата са задържани на вчера, в момента на получаване на подкупа.

Станчев е поискал парите от бизнесмен, срещу който има две дела, за да прекрати едно от тях - за документна измама. Ангелов бил адвокат на изнудвания бизнесмен. Второто следствено дело е за незаконен превод на 15 000 евро в чужбина.

Бизнесменът подал жалба в НСБОП на 12 декември, след което получил от службата белязани банкноти, с които да плати подкупа.

На 16 декември Станчев, Ангелов и бизнесменът се срещнали, като следователят и адвокатът получили 1000 лева депозит, съобщи БТА.

Вчера следобед те отново провели няколко срещи. На една от срещите в кафене адвокатът и клиентът му стояли на една маса, а следователят на друга. След това извън заведението излезли адвокатът и следователят и се уговорили, че ще вземат парите. Приготвените вече 4 500 евро от НСБОП били в ръцете на следователя и адвоката, когато антимафиотите влезли в кафенето и ги арестували.

След разпит, проведен снощи, следователят е освободен, тъй като има имунитет, поясниха от НСБОП. Те допълниха, че единствено Висшият съдебен съвет може да отнеме имунитета.

Още от България

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?