Хванати при незаконен риболов кораби продължават да бракониерстват

Заловени при незаконен улов във вторник вечерта четири кораба продължили с бракониерството и в сряда, въпреки съставените им актове, съобщиха от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА).

Звеното им в Бургас и служители на Гранична полиция снощи са съставили актове на 4 кораба, собственост на СД “Динг Павлови и Сие”, Созопол, за незаконен риболов.

От Центъра за наблюдение на риболовните кораби във Варна, забелязват, че съдовете на корабособственика Николай Павлов са излезли извън 12-милната зона на Черно море. От центъра подали сигнал на Териториалното звено на ИАРА в Бургас и на служителите от Гранична полиция. Корабите са причакани да се върнат на брега и при проверка се установява, че нямат издадено удостоверение за право за извършване на стопански риболов за 2010 г.

Съставени се актове на четирите кораба – “РК 28” с външна маркировка БС 221 с капитан Никола Николов; “РК 26” с външна маркировка БС 219 с капитан Георги Атанасов; “РК Чавдар” с външна маркировка БС 95 с капитан Георги Исполанкиев и “РК Херсон” с външна маркировка БС 210 с капитан Диян Червенков. Количеството открита цаца на плавателните съдове възлиза общо над 3 000 кг.

В сряда по обяд корабите на СД “Динг Павлови и Сие” отново са излезли в морето. При установяване на повторно нарушение санкциите ще са по-строги.

Срещу нарушенията на собствениците на събирателно дружество “Динг Павлови и Сие” ще бъде сезирана прокуратурата, за предприемане на съответните мерки.

“Бракониерите трябва да знаят, че тяхното време свърши и срещу всеки нарушител ще се предприемат най-строги мерки. Очакват ги само глоби, прокуратура, съд, конфискация и затвор!”, заяви изпълнителният директор на ИАРА Явор Недев.

Споделяне

Още от България