Хю Лори ще покаже музикален талант в София през юли

Хю Лори

Британският актьор Хю Лори ще демонстрира пред българска публика музикалния си талант на 11 юли в Националния дворец на Културата в София. Датата е включена в турнето на по-популярния като Доктор Хаус актьор, музикант и писател на официалния му сайт. Не са дадени подробности, не е ясно кой е организатор от българска страна, а от НДК заявиха пред сайта "Дневник", ме подобен концерт все още не е включен в програмата им.

Според информацията на сайта на Лори на 12 юли ще има шоу в Букурещ, а на 14 и 15 юли в Белград и в Загреб.

Пред българските си фенове актьорът ще представи издадения през май 2013 г. свой втори албум Didn't Rain, който затвърди сериозните му планове в музиката след излизането на първия блус албум Let Them Talk две години по-рано. Let Them Talk оглави американския блус чарт, достигна до номер 1 в Аржентина и Австрия, и в топ 10 на класациите в Великобритания, Белгия, Чехия, Франция, Германия, Швейцария.

Вторият му албум отразява неговото музикално влечение към Ню Орлиънс и "сърцето на Америка". Той е записан в легендарното за блус, соул и R'N'B музиката студио Ocean Way в Лос Анджелис.

В момента Лори е на турне в Бразилия, след което ще има редица концерти в Австралия и Нова Зеландия, а преди да дойде с оркестъра си Copper Bottom Band в София ще бъде в Истанбул на 9 юли.

Макар Хю Лори да доби световна слава с ролята си с тв сериала "Доктор Хаус", той малко се дразни с това, че публиката постоянно го свързва с този образ.

54-годишният британец прави много добри роли и в тв поредицата но произведенията на Удхаус "Двжийвс и Устър", където се превъплъщава в ролята на Бърти Устър. Участва и в кинолентите за мишока "Стюарт Литъл", както и "101 далматинци" и други.

Споделяне

Още от Общество

Какво очаквате да свърши служебното правителство?