Хюлет-Пакард инвестира в международен център в България

Хюлет-Пакард ще изгради в България международен експертен център в областта на информационните технологии. Той ще подпомага разработването и внедряването на високотехнологични решения в държавнaта и местната администрация, стана ясно след разговорите на заместник-министъра на транспорта и съобщенията Неделчо Неделчев с Каспер Рорстед, генерален директор на Хюлет-Пакард за Европа, Близкия Изток и Африка.

Инвестицията за създаването на международния център вече е одобрена от ръководството на Хюлет-Пакард. България ще бъде първата страна в Европа, в която ще стартира подобен пилотен проект.

С изграждането на Международния експертен център България ще се превърне в страна със стратегическо значение за компанията ни в областта на информационните технологии, заяви по време на срещата Каспер Рорстед, цитиран от пресцентъра на министерството на транспорта и съобщенията. Зам.-министър Неделчев пък е декларирал, че секторът на високите технологии е приоритетен за българското правителство и в момента той е с много добър икономически растеж.

Още от Бизнес

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?