И българите вече могат да гледат домашно 3D

И българите вече могат да гледат домашно 3D

Българските техноманиаци също ще могат вече да гледат триизмерна телевизия, след като веригата за техника “Технополис“ пусна на пазара първите 50-инчови плазмени екрани TX-P50VT20 от серията VT20 на Panasonic. Те ще се предлагат с два чефта 3D активни очила. Заедно с плазмите, “Технополис” ще предложи и новото поколение 3D Blu-ray плейъри. “Очакванията са двата продукта да поставят основите на нова потребителска вълна през следващите години, която ще разшири многократно възможности за домашни развлечения”, коментира Божидар Колев, изпълнителен директор на „Технополис”.

В хипермаркетите на веригата в София, Варна и Пловдив са поставени първите демонстрационни стендове, които ще покажат възможностите на високотехнологичната разработка.

Цената на 50-инчовия 3D-телевизор в „Технополис” ще е 4999 лв., а на 3D Blu-ray плейъра съответно 1099 лв.

Новото поколение техника пристига в България в навечерието на първото за Европа триизмерно излъчване “на живо“ на тенис турнира Ролан Гарос, което ще става по специален 3D канал, който ще се приема в 58 страни на европейския континент.

Спортното мега-събитие ще се проведе от 23 май до 6 юни, т.г. и ще е първото масово излъчване в 3D формат. Турнирът е избран за европейския старт на новата технология заради многобройната си аудитория.

Новите 3D телевизори излъчват и по традиционния телевизионен способ, но с много по-голямо качество на изображението и резолюция. Те са изцяло пригодени за цифровия телевизионен формат, който се очаква да бъде въведен в България до 2012 г., допълват от “Технополис“.

Триизмерните екрани могат да изменят образа на 60 кадъра в секунда за всяко око, след което мозъкът ги комбинира и възприема като 3D. Предимството на плазмения екран е бърза реакция (0,001ms) и 600 Hz sub-field drive, които поддържат пълната резолюция при подвижни изображения, за ясна и детайлна картина при 3D изображения.

Всеки Full HD 3D Plasma модел включва и нови опции, като VIERA CAST, която предлага на потребителите достъп до различни онлайн съдържания и контрол на различни аудио и видео продукти само се едно дистанционно.

Споделяне

Още от България