И бивш член на КЕВР е обвинен за спирането на метрото

Снимка: БГНЕС

Бившият член на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Еленко Божков също е получил обвинение заради спирането на софийското метро. В момента той е част от Стратегическия съвет към президента Румен Радев.

Божков е обвиняем заедно с бившия царски депутат Минчо Спасов и още един мъж. Те ще отговарят за хулигански действия. Според разследващите тримата са натиснали аварийните бутони на метростанцията на Софийския университет малко преди обяд в понеделник. По това време пред парламента имаше протест с настояване за оставката на правителството, а депутатите обсъждаха вота на недоверие, внесен от БСП.

Заради "акцията" на тримата два метровлака спряха за няколко минути. Единият бе на перона, а другият в тунела. Същата вечер полицията арестува Спасов. От СДВР обявиха, че са идентифицирали и тримата по записи от охранителните камери в метрото.

Щети от спирането нямаше, а началникът на "Метрополитен" Стоян Братоев обясни, че въпросните бутони са достъпни за всички, но трябва да се използват само при нужда.

Споделяне

Още от България